Головна Агросектор З початком Великого посту в Україні різко подешевшала свинина

З початком Великого посту в Україні різко подешевшала свинина

by host

Супермаркети до кінця березня почали знову міняти ціни на свинину. При цьому, якщо одні види м’яса помітно подешевшали, інші навпаки стали набагато дорожчими в порівнянні з лютневими цінами.

Портал “Хвиля” вирішив дізнатися, що відбувається з цінами на свинину у супермаркетах, а також про те, як змінилася вартість м’яса за місяць.

Свиняча грудинка за місяць подешевшала. Якщо в лютому кілограм обходився покупцеві в середньому 169,53 грн., то до кінця березня ціна знизилася до 160,55 грн. Тобто за місяць грудинка подешевшала одразу на 9 гривень.

Подешевшала також і лопатка. Минулого місяця за кілограм потрібно було віддати близько 168,27 грн., а цього місяця цей вид м’яса супермаркети в середньому продають по 161,89 грн. Тобто, ціна стала нижчою майже на 7 гривень.

Помітно подешевшали також свинячі ребра. Якщо у лютому кілограм коштував 183,13 грн., то зараз ціна становить 166,20 грн. Тобто, за місяць ребра стали дешевшими одразу на 17 гривень.

Майже на 12 гривень на місяць подешевшав свинячий шашлик. Ціна знизилася із 206,52 грн. у лютому до 194,70 грн.

У той же час деякі види свинини подорожчали. Тепер покупцям доведеться платити більше при купівлі нашийка – ціна зросла з 227,20 грн. до 236,70 грн. Також став дорожчим за черевички – вартість зросла з 171,71 грн. до 173,20

Джерело: Новини аграрного бізнесу

Читайте також