Ізраїльський технологічний стартап Imagindairy придбав промислові виробничі лінії точного бродіння, щоб знизити споживчі витрати на молочні продукти нетваринного походження.
Завдяки новим виробничим і технологічним потужностям компанія продаватиме молочні аналоги за такою ж ціною, як і традиційні тваринні продукти.
Imagindairy придбала відразу понад 100 тис. літрів ферментаційної потужності. Протягом найближчих року-двох стартап планує збільшити обсяги виробництва втричі.
Розширення відбулося відразу після того, як Imagindairy у грудні отримала лист від Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США, що визнає заявлені інноваційні розробки безпечними для споживання.
Це означає «зелене світло» від регуляторів на використання нових інгредієнтів та виведення на масовий ринок повноцінного нетваринного молока і продуктів із нього.
Інгредієнти, які виготовлятиме Imagindairy на новому заводі, – це ідентичні природні версії тваринних білків, отримані за допомогою ферментації з участю ідеального штаму нитчастих грибів, які відібрав штучний інтелект.
Відтворене із них молоко не містить лактози, і при цьому має смак, текстуру, функціональність та харчову цінність, ідентичну природному аналогу.
Що цікаво, Imagindairy з’явилася на ринку лише три роки тому. За цей час компанії вдалося отримати понад $30 млн фінансування від спонсорів, у тому числі молочного гіганта Danone.
Джерело: Новини аграрного бізнесу