Головна Технології 1,6 млн українців долучились до програми, за місяць їм нарахували 42 млн грн кешбеку

1,6 млн українців долучились до програми, за місяць їм нарахували 42 млн грн кешбеку

by host

Минулого місяця в Україні розпочалося тестування програми Нацкешбеку. Вона орієнтована на підтримку українських виробників та передбачає стимулювання покупців, щоб вони обирали саме національного виробника.

Нагадаємо, за умовами програми, громадяни зможуть повернути 10% вартості українських товарів, які входять до відповідного реєстру. Загальна сума повернення не може перевищувати 3000 грн на місяць. Кошти нараховуються через «Дію» та виплачуються на спеціально відкриту карту. Ще важливо – щоб взяти участь в програмі Нацкешбеку, треба дати дозвіл на перегляд операцій по своїй банківській карті (або карт), якою людина розраховується за покупки.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підбив підсумки першого місяця бета-тесту програми Нацкешбеку. За його словами, українцям за перший місяць вже нарахували 42 млн грн Нацкешбеку. При цьому 95% користувачів, що долучилися до програми, вже бачать нараховані кошти в Дії.

Серед інших цікавих статистичних даних Федоров виділив наступне:

  • 1,6 млн українців відкрили в банках картки
  • 1 234 виробники уже під’єднали Нацкешбек
  • 235 тис. товарів беруть участь у програмі

Виходячи із заявлених показників, на кожного зареєстрованого учасника програми припадає приблизно 26,25 грн нарахованого за місяць кешбеку.

Кошти, отримані в рамках програми Нацкешбек, можна витратити його на комунальні послуги, медичні послуги, транспорт, мобільний зв’язок, спорт, кіно або на донат на Сили оборони чи військові облігації.

Джерело: Про ІТ

Читайте також