Німецький м’ясний гігант Zur Mühlen Group у співпраці зі стартапом Nosh.bio анонсував випуск унікального аналога м’яса, виготовленого лише з одного інгредієнта – грибів.
Продукт під назвою Koji Chunks стане першою в світі м’ясною альтернативою, що складається лише з одного компонента.
Для виготовлення Koji Chunks компанія Nosh.bio використовує традиційні гриби, що не містять ГМО. При цьому простий рецепт без глибокої обробки – це відповідь на запит споживачів на прозорі та чисті етикетки з короткими списками інгредієнтів, говорить виробник.
«Ми розробили технологію, яка дозволяє створити смак і текстуру м’яса з одного природного інгредієнта. Наш продукт мінімально оброблений. Ми використовуємо тільки ферментацію – подібно до процесу приготування пива. Але замість пива отримуємо білок, і цей білок з грибів природно імітує структуру м’яса», – ділиться деталями Феліпе Ліно, співзасновник і технічний директор Nosh.bio.
М’ясо Koji Chunks буде доступне на ринку Німеччини, але у компанії є плани масштабувати виробництво для створення інших продуктів – наприклад, молочних.
«Ця співпраця з великою м’ясною компанією дозволить нам випустити перший і єдиний продукт на ринку, що матиме лише один інгредієнт у складі. Це означає, що споживачі зможуть купувати продукт, який не містить прихованих хімічних речовин або добавок», – додав Ліно.
Також Nosh.bio має амбіції розширювати технологію для створення продуктів у інших категоріях, включно з кондитерськими виробами, морепродуктами та соусами.
Джерело: newfood.ua
Джерело: Аграрні новини