Головна Агросектор В Україні подорожчало м’ясо: нові ціни на свинину, курятину та яловичину

В Україні подорожчало м’ясо: нові ціни на свинину, курятину та яловичину

by host

На ринку м’ясних продуктів в Україні спостерігаються різноспрямовані зміни цін порівняно з червнем 2024 року – одні види м’яса подорожчали, інші – подешевшали.

Про це розповідає News IO

Про це пише “Хвиля”, посилаючись на дані порталу Мінфін.

Свинина демонструє змішану динаміку. Грудинка та лопатка трохи подорожчали: грудинка зросла в ціні з 164,09 грн. до 171,05 грн. за кг, а лопатка – із 161,96 грн. до 164,11 грн. Найбільше зростання відзначено у свинячого ошийка – з 255,79 грн. до 267,20 грн. за кг. При цьому підчеревок трохи подешевшав – із 162,36 грн. до 159,63 грн., а ціна на ребра практично не змінилася, знизившись лише на 48 копійок до 161,63 грн. Помітне зниження відбулося у вартості шашлику – з 225,68 грн. до 208,19 грн. за кг.

Куряче м’ясо переважно подорожчало. Стегна зросло у ціні на 7,56 грн. до 108,06 грн. за кг, гомілка – на 5,39 грн. до 73,61 грн., філе – на 7,65 грн. до 162,61 грн. Лише куряча тушка трохи подешевшала на 3,61 грн. до 77,44 грн. за кг.

Яловичина також продемонструвала зростання цін. Гуляш подорожчав на 10,51 грн. до 280,54 грн. за кг, тоді як ціна на ребра залишилася незмінною – 168,95 грн. за кг.

В цілому ринок м’яса показує тенденцію до помірного підвищення цін, з деякими винятками в окремих категоріях продукції.

Джерело: Агроновини