В Україні поступово дешевшає картопля. Ще тижнем раніше продавці змогли утримувати відпускні ціни на досить високому рівні, але активність торгівлі поступово знижувалася. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Про це розповідає News IO
“Виробникам стало очевидно, що при рівні цін реалізувати обсяги картоплі, особливо такої, яка не придатна для подальшого зберігання, до настання морозів буде вкрай складно. У результаті більшість із них до середини поточного тижня почали синхронно знижувати відпускні ціни, намагаючись відродити інтерес оптовиків до свого товару”, – йдеться у повідомленні.
Зараз фермери в основних регіонах виробництва готові відвантажувати якісну картоплю по 18-28 грн/кг, залежно від обсягів та якості. Це у середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Оптові компанії, багато з яких піддалися ажіотажу у сегменті і мають обсяги дорогої картоплі, закупленої на зовнішньому ринку раніше, зараз реалізують надлишкові партії собі на збиток.
Власники якісної картоплі вважають за краще не поспішати з реалізацією й очікують на поліпшення цінової ситуації на ринку.
Зараз ціна на картоплю у середньому у 2,3 раза вищі, ніж на початку листопада попереднього року.
Джерело: Агроновини