В Україні напередодні зимових свят традиційно зростають ціни на м’ясо, і грудень цього року не став винятком. Як свідчать дані порталу Мінфін, вартість свинини та сала значно підвищилася.
Про це розповідає News IO
Підвищення цін на свинину
Вже на початку грудня українці помітили зміни у вартості свинячих продуктів. Так, свиняча грудинка тепер коштує в середньому 183,10 грн/кг, що перевищує ціну попереднього місяця, яка складала 177,27 грн/кг. Ціна нашийка підвищилася до 281,95 грн/кг порівняно з 277,98 грн/кг у минулому місяці. Підчеревок продається по 179,00 грн/кг, а ребра трохи подешевшали до 176,30 грн/кг. За шашлик доведеться віддати 262,41 грн за кілограм, що залишилося на рівні листопадової ціни.
Ціни на сало
Цінник на сало також зазнав змін. У грудні воно подорожчало, досягнувши 234,00 грн/кг з 232,79 грн/кг у листопаді. Найдорожче сало пропонує мережа Новус — 279,00 грн/кг, тоді як у МегаМаркет його можна придбати за 189,00 грн/кг. Солоне сало, навпаки, трохи здешевшало, знизившись у ціні з 246,05 грн/кг до 242,80 грн/кг.
«Зима в Україні – це не лише час холодів, а й період довгоочікуваних свят, сімейних зустрічей та традиційних застіль», — відзначають аналітики.
Ці зміни на ринку м’ясних продуктів, без сумніву, вплинуть на підготовку до новорічних свят, адже свинина та сало є невід’ємною частиною святкового столу в багатьох українських родинах.