Головна Суспільство Ціни на картоплю в Україні: відмінності між сортами для варіння та смаження

Ціни на картоплю в Україні: відмінності між сортами для варіння та смаження

Один сорт для варіння, а інший для смаження: як відрізняються ціни на картоплю в Україні

Картопля є одним із найулюбленіших овочів в Україні, а тому ціни на цей коренеплід викликають неабиякий інтерес серед населення. Споживачі часто звертають увагу на пропозиції з найнижчими цінами, однак іноді доцільніше заплатити трохи більше за якісний продукт.

Про це розповідає News IO

Різні сорти картоплі мають різний вміст крохмалю, що обумовлює їхнє використання в кулінарії. Деякі сорти краще підходять для варіння, тоді як інші – для смаження. Відповідно, ціни на ці групи також різняться.

Ціни на картоплю для варіння

Для варіння рекомендується обирати картоплю з високим вмістом крохмалю. Наприклад, сорт «Беллароса» в мережі «Сільпо» продається за 45 гривень за кілограм, тоді як «Коломбо» в Varus можна придбати за 34,90 грн/кг. Для зручності Metro пропонує картоплю «для варіння» в упаковках по 2,5 кілограма, ціна яких коливається в межах 115-125 гривень, що робить вартість одного кілограма приблизно 46-50 грн.

Ціни на картоплю для смаження

Картоплю для смаження слід вибирати з низьким вмістом крохмалю, наприклад, сорт «Гранада». У мережі «Сільпо» цей сорт коштує 50 гривень за кілограм, а в Varus його вартість становить 39,90 грн/кг. У Metro картопля «для смаження» також продається в упаковках по 2,5 кілограма, за які потрібно заплатити 115-120 гривень, що означає, що ціна одного кілограма буде приблизно 46-48 гривень.

«Ціни на картоплю безпосередньо залежать від її сорту та призначення», – зазначають експерти.