Про це розповідає News IO
Компанія Bunge, один із світових лідерів у сфері агропродуктів, харчової промисловості та інгредієнтів, оголосила про співпрацю з Національним університетом Сінгапуру (NTU) для виробництва нових харчових ароматизаторів за допомогою ферментації.
У межах цієї співпраці Bunge буде постачати соєву, рапсову та соняшникову олію, а також шрот і макуху для створення альтернативних білкових ароматизаторів.
Ця угода є першим успішним проєктом в рамках Лабораторії агрохарчових інновацій Сінгапуру (SAIL), яка фінансується державним агентством Enterprise Singapore. Нагадаємо, метою SAIL є зміцнення екосистеми агрохарчових інновацій через співпрацю між постачальниками рішень та транснаціональними корпораціями, які шукають ринково орієнтовані рішення.
Зазвичай останні використовуються як корм для худоби, але в рамках цієї співпраці вони стануть основою для виробництва ароматизаторів.
Для створення нових смакових рішень науковці NTU під керівництвом професора Вільяма Чена використовуватимуть технологію твердофазної ферментації. Ця технологія є більш економічною, ніж традиційні методи ферментації, оскільки потребує менше ресурсів, таких як вода та електроенергія.
Нові ароматизатори, які будуть створені за допомогою цієї технології, планується використовувати в продуктах на основі альтернативних білків та рослинних протеїнів.
До речі, одним із головних напрямків розробки є створення смаків з характеристикою умамі – “приємного насиченого смаку”, який додає стравам глибини та багатства смаку.
Джерело: newfood.ua
Джерело: Аграрні новини