Starbucks запустив пілотний проєкт з переробки використаної кавової гущі на екологічне добриво, співпрацюючи з компаніями Veolia та Wormganix – лідерами у сфері управління ресурсами та вермікомпостування.
Про це розповідає News IO
Ця ініціатива передбачає використання хробаків для перетворення кавових відходів на добриво. Хробаки харчуються сумішшю з паперової пульпи та кавової гущі, після чого створюють продукт, багатий на корисні мікроорганізми, гриби та бактерії, що сприяють поліпшенню стану ґрунтів.
Пілотний проєкт у Великій Британії
Проєкт запущено у кав’ярні Starbucks у Бредфорді, Західний Йоркшир. Тут вже переробили три тонни кавової гущі, що еквівалентно 420 000 чашок кави. Цей метод може замінити хімічні добрива, забезпечуючи екологічне рішення для сільського господарства.
Пілотний проєкт реалізується у кав’ярні Starbucks у місті Бредфорд, Західний Йоркшир. У рамках цього випробування вже перероблено три тонни кавової гущі, що еквівалентно 420 000 чашок кави.
Розширення екологічних програм
Ініціатива є частиною ширшої екологічної стратегії Starbucks. Програма «Grounds For Your Garden» дозволяє клієнтам отримувати використану кавову гущу для садівництва. Окрім цього, компанія підтримує інноваційні рішення у сфері управління харчовими відходами через фонд «Eat It Up Fund», створений разом з організацією Hubbub.
Щоденне споживання кави у Великій Британії становить майже 98 млн чашок, залишаючи понад 250 000 тонн кавових відходів на рік. Це може стати цінним джерелом азоту, калію та фосфору, необхідних для сільськогосподарських культур, за умови правильної переробки.