У львівському супермаркеті «Сільпо» встановили новий гастрономічний рекорд, випікши найбільший круасан в Україні. Цей хрусткий велетень виявився вражаючим — він перевищує звичайний круасан у 56 разів.
Про це розповідає News IO
Створення рекордсмена
Для виготовлення цього рекорду знадобились зусилля трьох майстрів-пекарів, які працювали над ним протягом 8 годин. Рецепт та технологія випікання вдосконалювались кілька тижнів. Гігантський круасан важить 5,6 кг разом із заварним кремом, а його довжина становить 160 см. Це у понад 2,5 рази більше, ніж попередній рекорд, встановлений у 2013 році, коли круасан досягнув 70 см у довжину.
Свято смаку
Рекорд був зафіксований під час фестивалю «Хрусть. Кава. Круасан», організованого проєктом Фестирудзи. Двоє експертів Національного реєстру рекордів України, а також відвідувачі львівського «Сільпо» на вулиці Кульпарківській, одразу ж оцінили смакові якості гіганта: «хрумтливий і смачний!»
Але гастрономічні дива не закінчуються на цьому. З нагоди Міжнародного дня круасана, що відзначається 30 січня, у «Сільпо» планують випікати шоколадно-повітряні Великі круасани. Хоч вони будуть дещо менші за рекордсмена, їх смак обіцяє залишитися на висоті. Придбати цю французьку випічку можна буде до 10 лютого у пекарнях мережі супермаркетів, а у фудхолах «Сільпо Resto» до Великих круасанів подаватимуть не менше велику чашку кави.
Гості «Сільпо» також матимуть можливість насолодитися різноманіттям смаків круасанів НьюЙорк. Ці круглі шедеври з хрусткою скоринкою та ніжним кремом давно стали улюбленими серед випічки.