Головна Агросектор Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

by host

Algae Cooking Club невдовзі продаватиме на американську ринку унікальну (і другу в історії) олію, ферментовану із водоростей.

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким виробляється пиво. Але замість того, щоб додавати дріжджі в сусло, стартап додає цукор до мікроводоростей.

Даніел Хамм – великий прихильник екологічності. У 2021 році він перетворив свій ресторан Eleven Madison Park практично на веганський. 

Олія Algae Cooking Club цілком вкладається у його філософію екологічного продукту. Він встиг поекспериментувати з новою олією у приготування чілі-слайсів, соусу песто, а також настоював олію на травах. Говорить, що смак продукту – дуже чистий. 

Заснований у квітні 2023 року, Algae Cooking Club співпрацює з виробником у Бразилії, який ферментує мікроводорості для виробництва олії. 

Водорості разом з цукром завантажують у біореактор, і уже за три дні 80% цього вмісту перетворюється на олію. 

Далі маса йде на пресування. Це нагадує те, як вичавлюють оливки, відокремлюючи жир від біомаси. В результаті стартап отримує легку жирну субстанцію з маслянисто-горіховим запахом.

У Algae Cooking Club говорять, що олія із водоростей має багато переваг. По-перше, це стійкість виробництва. Воно продукує вдвічі менше викидів вуглецю, ніж виробництво авокадо, ріпакової чи оливкової олії. По-друге, ферментування олії із водоростей потребує у 250 разів менше води та у 12 разів менше земельних ресурсів. 

Також олія з водоростей має високу концентрацію омега-9 та високу точку димлення (280°C), що робить її більш універсальною у кулінарії.

Джерело: newfood.media

Джерело: Агроновини

Читайте також