Усі бички сірої української породи, що з’являються на «Велесовій фермі», розходяться з великим попитом, адже їх активно купують для селекції. Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів власник ферми Михайло Травецький.
Про це розповідає News IO
Якість м’яса та надоїв
«Сіра українська порода здатна забезпечити високі надої та м’ясо відмінної якості. Однак жоден бичок, який у мене народжується, поки що не йде на м’ясо: люди, які прагнуть відродити сіру українську породу, розбирають їх для отримання якісних плідників», ‒ зазначив Травецький. «Ми забезпечуємо постійний супровід для бичків та всіляко підтримуємо їхніх нових власників».
Витрати часу на ведення бізнесу
На сьогодні на фермі працює два бики-плідники, а також здійснюється штучне осіменіння сірої української худоби. Загалом поголів’я цієї породи на «Велесовій фермі» складає 15 голів.
«Велика рогата худоба ‒ це бізнес, який потребує багато часу. Щоб отримати хоч якісь прибутки, за ідеальних умов потрібно 4-5 років, а насправді це займає близько 8-12 років», ‒ підкреслив Михайло Травецький.