У січні 2025 року обсяги забою великої рогатої худоби (ВРХ) склали 13,8 тисяч тонн, що на 13 тисяч тонн менше (-49%) у порівнянні з груднем 2024 року та на 100 тонн менше (-1%) від показників січня 2024 року. За даними Мінагро, з цієї кількості 51% яловичини було вироблено на підприємствах, а 49% — у господарствах населення.
Про це розповідає News IO
Зміни в обсягах забою ВРХ
Попередня інформація Міністерства аграрної політики свідчить про те, що в січні 2025 року обсяги забою ВРХ на підприємствах досягли 7,1 тисячі тонн, що на 1 тисячу тонн більше (+8%) порівняно з груднем 2024 року та на 1 тисячу тонн більше (+9%) у порівнянні з січнем минулого року. Водночас у господарствах населення обсяги забою ВРХ у січні 2025 року склали 6,7 тисячі тонн, що на 14 тисяч тонн менше (-67%) від грудневих показників та на 1 тисячу тонн менше (-9%) порівняно з січнем 2024 року.
Загальна статистика забою тварин
Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, включаючи свиней, вівців та птицю, у січні 2025 року досягли 279,9 тисячі тонн, що майже відповідає показникам минулого року (-0,1%).
Дані Мінагро також вказують на те, що найбільше зростання обсягів реалізації живих тварин на забій зафіксовано на сільгосппідприємствах у Закарпатській (+200%), Запорізькій (+100%), Харківській (+63%), Рівненській (+50%), Миколаївській (+50%) та Чернівецькій (+35%) областях порівняно з минулим роком.
Найбільші обсяги реалізації тварин на забій на сільгосппідприємствах зафіксовані в наступних областях:
- Вінницька область – 51,9 тисячі тонн;
- Черкаська область – 35,1 тисячі тонн;
- Дніпропетровська область – 31,9 тисячі тонн;
- Львівська область – 15,3 тисячі тонн;
- Київська область – 11,4 тисячі тонн.