У Черкаській області побудують завод із переробки картоплі на пластівці. Створює виробництво овочевий підрозділ насіннєвої компанії «Маїс», підприємство «Філд Груп».
Про це розповіла експертка Всесвітнього банку із розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова.
Планується дві черги будівництва. Потужність першої черги переробки — 30-35 тис. т сировини на рік.
«Крім того, підприємство ТОВ «Воля» на Черкащині будує цех із лінією чищеної, бланшованої та вакуумованої картоплі. Декілька машин для цеху поставить представник низки європейських виробників обладнання для зберігання, доробки та переробки овочів, фруктів і ягід — ТОВ «Толсма Текнік», — зазначила Оксана Руженкова.
Чищена, нарізана та вакуумована картопля має термін зберігання 14 діб. Оксана Руженкова звернула увагу, що така дороблена продукція користується неабияким попитом у військових, а також у закладах шкільної освіти, де впроваджується реформа харчування.
Вона порадила аграріям розглянути перспективу інвестування в даний напрям, до того ж у разі залучення грантових коштів це коштуватиме €250-300 тис.
Аналогічну лінію з чищення картоплі також планують запустити в Житомирській області.
Джерело: AgroPortal.ua
Джерело: Новини аграрного бізнесу