Багатонаціональна кондитерська компанія Ferrero оголосила про запуск рослинної Nutella.
Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.
В Сардинії рослинну Nutella можна буде знайти на полицях деяких роздрібних магазинів уже на початку наступного місяця.
Рецепт нової пасти дуже схожий на оригінальний, за винятком того, що сухе молоко замінено на поки що секретний рослинний інгредієнт. Оригінальна Nutella також залишиться на полицях.
Рослинна Nutella призначена для флекситаріанців та людей з непереносністю лактози й, ймовірно, буде сертифікована як веганська. Однак, схоже, що паста все ще міститиме пальмову олію, що є досить суперечливим інгредієнтом.
Чутки про розробку продукту вперше з’явилися у грудні минулого року, коли Ferrero зареєструвала торгову марку “Nutella Plant-Based” в італійському патентному бюро. Підтвердження цього з’явилися після того, як компанія прозвітувалася про збільшення доходів на 21% до €17 млрд у фінансовому році, що закінчився у серпні 2023-го.
До слова, роздрібні продажі рослинних продуктів в Італії досягли майже €681 млн у 2022 році порівняно з €565 млн два роки тому. Очікується, що світовий ринок веганських кондитерських виробів сягне позначки в $2,62 млрд до 2030 року, зростаючи зі середньорічним темпом приросту 9,9%.
Джерело: newfood.ua
Джерело: Новини аграрного бізнесу