Головна Агросектор Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

by host

Про це розповідає News IO

Стартап у сфері харчових технологій Hailia та рибна компанія Hätälä спільно перероблятимуть відходи лосося на нові продукти для сектору громадського харчування.

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи зростання попиту на різноманітні джерела білка, включно з морепродуктами.

Технологія Hailia дозволяє перетворювати залишки риби після філеювання, зокрема плавці, голови та кістки, на сировину, готову для подальшого використання.

Це відкриває нові можливості для рибної промисловості, яка зіштовхується зі зменшенням квот на вилов риби та посиленням екологічних вимог. Продукти з відходів лосося за текстурою будуть схожі на варене рибне філе і можуть використовуватися в різних стравах — від соусів для пасти до салатів і сендвічів.

«Завдяки інноваційній технології Hailia більша частина риби може бути використана для створення поживних і високоякісних морепродуктів. Ми прагнемо до сталого розвитку не лише на нашому підприємстві, але й у всій індустрії аквакультури», — зазначив Вейкко Лейнонен, генеральний директор Hätälä.

Фінський стартап Hailia раніше фокусувався на переробці відходів дрібних пелагічних риб, але тепер розробляє свою технологію для використання у галузі лососевих та інших білих риб. 

За словами Петрі Тіккали, менеджера з продажів Hätälä, продукти, створені з відходів лосося, підходять для багатьох страв і є особливо зручними для закладів громадського харчування завдяки своїй готовності до використання без додаткової обробки.

Джерело: newfood.ua

Джерело: AR