На українському ринку спостерігається подальше зниження експортних цін на сою з ГМО. Основною причиною цього є підвищення обсягів поставок дешевшої та якіснішої сої, а також соєвого шроту з країн Південної Америки.
Про це розповідає News IO
Зростання конкуренції з боку Південної Америки
Південноамериканські постачальники активно завойовують позиції на світових ринках, пропонуючи сою та продукти її переробки за конкурентними цінами. Висока якість південноамериканської сировини приваблює європейських та азійських імпортерів, ускладнюючи для українських виробників експорт власної продукції за вигідною вартістю.
Вплив на український агросектор
Українські аграрії стикаються із потребою переглядати цінову політику, що впливає на прибутковість виробництва сої з ГМО. Аналітики зазначають, що подальше посилення конкуренції може стимулювати виробників до підвищення якості продукції або пошуку нових ринків збуту.
Експортні ціни на сою з ГМО в Україні продовжують знижуватися під впливом зростання поставок дешевшої та якіснішої сої й соєвого шроту з країн Південної Америки.