Спеціалісти торгового дому Hennessy провели дослідження фертильності бруньок технічного винограду Ugni Blanc, використовуючи методику українського науковця – професора О.П. Диканя. Вивчення проводилось на виноградниках компанії у регіоні Шампань, Франція.
Про це розповідає News IO
Про це повідомила Олена Василенко, кандидатка сільськогосподарських наук та наукова асистентка у сфері виноградарства відділу досліджень і розробок Hennessy, яка безпосередньо брала участь у проведенні дослідження.
«Метод Диканя дозволяє визначити плодоносність центральних бруньок виноградного вічка, вказуючи, в яких бруньках по довжині пагона закладаються найбільш розвинені зачатки суцвіть в конкретних умовах вирощування», – зазначила вона.
Олена Василенко також відповідає за випробування у сфері розвитку виноградарства, дослідження виноградних рослин, нові технології, а також питання, пов’язані з робототехнікою.