Головна Важливе Волонтери, дитина і її мати – в ОГП заявили про загиблих і поранених через сьогоднішні обстріли Донеччини

Волонтери, дитина і її мати – в ОГП заявили про загиблих і поранених через сьогоднішні обстріли Донеччини

by host

На Донеччині внаслідок сьогоднішніх російських атак загинули двоє людей, ще 10 поранені, серед яких 6-річна дитина, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в селі Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, в якому перебували представники волонтерської організації. Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму.

В Офісі генпрокурора повідомляють, що через російські удари артилерією по населених пунктах Часів Яр, Торецьк та Серебрянка травмовані громадяни 22, 66 та 69 років, а через обстріл селища Біленьке біля Краматорська поранень зазнали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка з 6-річним сином.

«Три авіаудари, ймовірно, КАБ-250 з УМПК ЗС РФ завдали по м. Костянтинівка. Під час руху автомобілем по одній з вулиць несумісні з життям травми дістав 48-річний містянин. Ще двоє мешканців – 22-річний чоловік та жінка 31 року зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень рук», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Читайте також