Головна Важливе Ізраїль повідомляв США про операції «проти інфраструктури «Хезболли» – Держдепартамент

Ізраїль повідомляв США про операції «проти інфраструктури «Хезболли» – Держдепартамент

by host

Ізраїльське командування повідомляло Вашингтону про плани щодо «обмежених операцій» проти угруповання «Хезболла», яке діє в Лівані – про це заявив журналістам речник Державного департаменту Сполучених Штатів Метью Міллер 30 вересня.

За його словами, йдеться про «наземні операції».

«Ми мали з ними деякі обговорення щодо цього. На цей момент вони повідомили, що це обмежені операції, зосереджені на інфраструктурі «Хезболли» поблизу кордону. Але ми ведемо з ними постійні розмови про це», – заявив Міллер.

Водночас, як передає Reuters, «Хезболла» заявило, що нібито завдало удару по ізраїльських військових в районі прикордонних ліванських населених пунктів.

Читайте також: Ізраїль попередив США про «обмежену наземну операцію» в Лівані найближчим часом – WP

Раніше у понеділок президент США Джо Байден закликав Ізраїль утриматися від наземної операції на півдні Лівану, оскільки в такому разі події на Близькому Сході можуть вийти з-під контролю.

17 і 18 вересня у Лівані сталася серія вибухів пейджерів та рацій, які «Хезболла» використовує для оперативного зв’язку. «Хезболла» звинуватила в організації атаки Ізраїль, влада якого не брала на себе відповідальність за цю операцію.

Увечері 27 вересня Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по штабу «Хезболли» в південному передмісті Бейрута Дахія, а потім ще по кількох об’єктах у цьому ж районі. Внаслідок удару був убитий лідер «Хезболли» Хасан Насралла.

Сполучені Штати визнали ліванське проіранське угруповання «Хезболла» терористичною організацією, а Європейський союз вніс у чорний список лише її збройне крило, але не політичну партію. Політична партія «Хезболла» має місця в парламенті Лівану, вона представлена і в уряді цієї країни.

Читайте також