Головна Політика Сибіга поїхав до Угорщини, де зустрінеться зі своїм колегою Сіярто

Сибіга поїхав до Угорщини, де зустрінеться зі своїм колегою Сіярто

by host

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга 30 вересня відвідає з робочим візитом Угорщину, де зустрінеться зі своїм колегою Петером Сіярто, повідомили у МЗС.

«Ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії», – кажуть у зовнішньополітичному відомстві.

Нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що Будапешт візьме участь в інавгураційній зустрічі ініціативи «Друзі миру» у Нью-Йорку, яку очолюють Китай і Бразилія.

Читайте також: Друзі «іншого миру». Як реагувати Україні на активність Китаю?

За його словами, ключовим меседжем групи є нагальна потреба розпочати мирні переговори для припинення війни в Україні.

Китай з країнами Глобального Півдня хоче створити платформу «Друзі миру», які мають на меті «відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні українського питання».

Ініціатива Китаю та Бразилії передбачає заморожування конфлікту на нинішній лінії фронту, припинення вогню та початок мирних переговорів.

Читайте також