Головна Суспільство Четверо людей загинули, 37 були поранені через удари РФ у пʼятьох областях минулої доби – влада

Четверо людей загинули, 37 були поранені через удари РФ у пʼятьох областях минулої доби – влада

by host

Четверо людей загинули, ще 21 людина – зазнала поранення внаслідок російських ударів минулої доби в Донецькій, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Зокрема, за даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна в області через російські удари загинули двоє цивільних жителів: в Лисівці та селищі Шевченко. Ще трьох людей в області за добу зазнали поранення.

На Херсонщині минулої доби одна людина загинула, 12 – поранені, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

«Російські військові поцілили в обʼєкт критичної інфрастуктури, адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 18 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газогін, господарчу споруду, гараж, автобуси та приватні автомобілі», –написав Прокудін.

На Харківщині було поранено минулої доби чотирьох людей в Ізюмському і Богодухівському районах, інформує голова ОВА Олег Синєгубов.

«Богодухівський район, Золочівська ТГ, с. Одноробівка. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 5 двоповерхових будинків, амбулаторія, приміщення старостату, будинок культури, господарчі споруди. Постраждала 59-річна та 49-річна жінка. Ізюмський район, Борівська ТГ, с. Богуславка. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 17 приватних будинків, дві господарчі споруди. Постраждав 25-річний чоловік та жінка 85 років» – повідомив Синєгубов.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак писав про одного загиблого та двох постраждалих у Нікополі.

Зокрема загинула 80-річна жінка, зазнали поранень чоловік і 69-річна жінка через артилерійські обстріли міста, які тривали до пізнього вечора.

У Запоріжжі після російського обстрілу вранці 29 вересня до медиків звернулися 16 людей.

«Внаслідок обстрілу поранені девʼять жінок, пʼять чоловіків та дві дитини – хлопець 17 років та дівчинка 8 років», – написав Іван Федоров.

За даними голови ОВА, впродовж доби війська РФ завдали 393 удари по 10 населених пунктах Запорізької області.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Читайте також