Головна Суспільство Правоохоронці відкрили справу за дезертирство через заяву Гнезділова про СЗЧ – медіа

Правоохоронці відкрили справу за дезертирство через заяву Гнезділова про СЗЧ – медіа

by host

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через самовільне залишення частини (СЗЧ) бійцем 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергієм Гнезділовим, пишуть українські медіа з посиланням на Офіс головного прокурора та прокуратуру Києва.

Повідомляється, що правоохоронці вважають, що дії військового мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 408 Кримінального кодексу України (дезертирство).

«Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело у правоохоронних органах зазначає що Гнезділов перебуває на лікарняному, тож він не має жодного процесуального статусу і про підозру йому не повідомляли.

Сьогодні, 24 вересня, у 56 бригаді почали службове розслідування після заяви Гнезділова.

«Позиція командування військової частини залишається незмінною – нульова толерантність до скоєння подібних вчинків», – написали військові.

Читайте також: У Міноборони розповіли, від чого залежать терміни появи закону про демобілізацію

Сам Гнезділов наголосив у своєму телеграмі, що його бригада «все правильно прокомунікувала» і що «СЗЧ – кримінальний злочин». Водночас, він закликав вирішувати проблеми, а не мовчати про них.

«Що з мобілізацією? Що з демобілізацією? Що з економічним бронюванням? Проблеми вирішуються тоді, коли про них говорять, а не ігнорують місяцями, сподіваючись що «і так пройде», – зазначив він.

Раніше військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов оголосив, що самовільно залишив частину (пішов у СЗЧ). Мовляв, таким чином хоче привернути увагу до термінів служби в українській армії. Такий вчинок неоднозначно сприйняло українське суспільство та військові.

Також у своєму фейсбуці Гнезділов написав про мінімум 80 тисяч випадках СЗЧ. Радіо Свобода направило запит до міністерства оборони щодо цієї інформації, але наразі не отримало відповіді.

Читайте також