Головна Важливе Єрмак назвав запрошення України до НАТО частиною «плану перемоги»

Єрмак назвав запрошення України до НАТО частиною «плану перемоги»

by host

Запрошення України до НАТО є частиною «плану перемоги», який президент Володимир Зеленський планує 26 вересня представити своєму американському колезі Джо Байдену. Про це під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

За його словами, план «складається з військової та дипломатичної частин».

«Ми повинні мати перевагу на полі бою, щоб змусити Путіна припинити бойові дії. Ми дуже стараємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху ми повернули війну в Росію. Україна наростила виробництво зброї в шість разів. Однак нам усе ще не вистачає ресурсів, технологій і часу, щоб виготовляти все необхідне», – констатував Єрмак.

Голова президентського офісу закликав союзників і партнерів «збільшити й пришвидшити доправлення пакетів військової допомоги» та «збільшити інвестиції у виробництво української зброї». Також Андрій Єрмак «наголосив на важливості надання Україні дозволу на удари по території РФ і використання заморожених російських активів для підтримки нашої держави».

Раніше Бі-Бі-Сі повідомляло, що «план перемоги» розроблявся без участі уряду та експертів. До його розробки долучили близько десятка людей.

Президент України Володимир Зеленський розповів телекомпанії ABC, вже перебуваючи у Нью-Йорку, що його план перемоги, який він представить президенту США Джо Байдену 26 вересня, полягає в «посиленні України».

Читайте також