Головна Суспільство Через безпекову ситуацію із Сум евакуюють будинок дитини – ОВА

Через безпекову ситуацію із Сум евакуюють будинок дитини – ОВА

by host

Вихованців Сумського будинку дитини евакуюють у безпечні регіони. Рішення про переміщення ухвалено на засіданні Ради оборони Сумської області, повідомила 22 вересня обласна військова адміністрація.

За даними місцевої влади, нині в установі перебуває 20 дітей, серед яких є малята до одного року, а також троє дітей потребують постійної медичної допомоги.

«Враховуючи безпекову ситуацію, яка склалася останнім часом у Сумській області, було прийнято рішення перевести малечу у безпечні регіони. Обласною військовою адміністрацією спільно з колегами з інших областей знайдені такі місця», – кажуть в ОВА.

21 вересня війська РФ завдали авіаудару по будинку для літніх людей у Сумах. Частково були зруйновані технічний та 5-й поверхи приміщення. Унаслідок авіаудару загинула 70-ти літня жінка, ще 13 осіб були травмовані.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Читайте також