Головна Важливе наступного року Україна потребуватиме близько 38 млрд доларів зовнішнього бюджетного фінансування

наступного року Україна потребуватиме близько 38 млрд доларів зовнішнього бюджетного фінансування

by host

Наступного року потреба у зовнішньому бюджетному фінансуванні складає близько 38 млрд доларів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми активно працюємо над тим, аби залучити ці кошти з різних джерел. Продовжуємо нашу програму з МВФ. Продовжуємо програму з ЄС Ukraine Facility. Продовжуємо співпрацю з усіма нашими ключовими партнерами, аби мати необхідні ресурси», – сказав він під час засідання уряду.

Читайте також: МВФ та Україна досягли попередньої угоди, яка надасть доступ до 1,1 млрд доларів

Але, за його словами, для того, щоб повною мірою закрити весь дефіцит бюджету, необхідно використати заморожені на Заході російські активи, тому одним із головних завдань зараз є погодження механізму, за яким Україна вже наприкінці року зможе отримати 50 млрд доларів..

«Ми активно рухаємо вперед цей процес. Є політичне рішення країн G7. Сьогодні під час зустрічі в Києві з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн будемо обговорювати деталі того, як ми можемо прискорити необхідні рішення. Очікуємо на позитивні новини в цьому напрямку», – зазначив він.

Прем’єр нагадав, що минулого тижня уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік, сьогодні цей документ був представлений у Верховній Раді.

За даними уряду, у 2023 році до державного бюджету України надійшло 42,6 млрд доларів зовнішнього фінансування.

Читайте також