Головна Агросектор Від Єгипту до Індонезії: український коридор забезпечив транспортування 46 тисяч тонн зернових вантажів 

Від Єгипту до Індонезії: український коридор забезпечив транспортування 46 тисяч тонн зернових вантажів 

by host

За понад рік роботи українського коридору було транспортовано 70 мільйонів тонн вантажів. З українських портів вийшло 2 577 суден, які доставили понад 46 тисяч тонн зернових вантажів та понад 23 тисячі тонн інших товарів.

Про це повідомляє Міністерство відновлення.

Основними портами призначення українських товарів стали порти Азії, Африки, Європи та Америки. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу та Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримували українське зерно.

“Україна, незважаючи ні на що, залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки. Кожне судно, яке проходить коридором, – це не лише економічний успіх, але й символ нашої боротьби за дотримання норм міжнародного права, яке, зокрема, гарантує й вільне судноплавство”, – зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олексій Кулеба.

Зазначається, що відомство продовжує роботу над розширенням можливостей коридору. Для суден, які користуються Українським коридором, передбачено два основні інструменти страхування ризиків судновласників.

Перший – механізм страхування провідними страховими компаніями та банками за сприяння Уряду Великої Британії. Другий – гарантії відшкодування шкоди фрахтувальникам, операторам та власникам суден під час перебування в територіальних водах України.

Джерело: AR

Читайте також