Головна Агросектор Польща та Словаччина стають лідерами за обсягами передачі зернових залізницею

Польща та Словаччина стають лідерами за обсягами передачі зернових залізницею

by host

За підсумками 15 діб вересня позитивна динаміка щодо передачі зернових вантажів спостерігається на українсько-польських і українсько-словацьких прикордонних переходах. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Наразі найбільше збіжжя прямує до Польщі — у середньому 53,6 вагона на добу. Порівняно із серпнем показник зріс на 3,3 одиниці на добу.

На 0,9 одиниці побільшало вагонів зі збіжжям, що в середньому на добу прямують через українсько-словацькі прикордонні переходи. Теперішній показник становить 26,8 вагона на добу.

Водночас падіння обсягів передачі демонструють переходи з Румунією та Угорщиною. Так, наразі до Румунії щодоби в середньому прямує 48,5 вагона із зерном. Це на 4,5 одиниці на добу менше, ніж у серпні.

А найменше збіжжя рухається до Угорщини — 22,5 вагона на добу. Порівняно із серпнем показник скоротився на шість одиниць.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів і шротів становить 185 вагонів. Упродовж 15 діб вересня обсяг зменшився на 21 вагон на добу.

Джерело: AR

Читайте також