Головна Агросектор Постійне удосконалення державної підтримки аграріїв – важливе завдання держави

Постійне удосконалення державної підтримки аграріїв – важливе завдання держави

by host

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль відвідав Дніпропетровську область, де ознайомився з роботою місцевих агропідприємств та провів нараду щодо забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. У засіданні взяли участь голова Дніпропетровської  ОВА Сергій Лисак, представники місцевих органів самоврядування та агропідприємств.

Віталій Коваль відзначив, що державі важливо відчувати, чим живуть регіони. Зокрема, Дніпропетровщина, яка стала  потужним драйвером  розвитку економіки у непрості часи для країни.

«Постійне удосконалення державної підтримки аграріїв – важливе завдання держави. Необхідно почути саме від агровиробників і переробників продукції, які проблеми їх турбують у першу чергу. Щоб зрозуміти, які програми державної підтримки були ефективними, які треба модернізувати, доопрацювати, врахувати існуючі недоліки», – наголосив Віталій Коваль.

Міністр агрополітики розповів, що є кілька основних напрямків розвитку агросектору. Перший – йти до агроіндустріалізації, тобто виробляти продукцію з доданою вартістю. З цією метою програми Мінагрополітики спрямовані на те, щоб українські підприємці були зацікавлені у глибинній переробці агросировини для вироблення та подальшого експорту  продукції з доданою вартістю.

Другий напрямок – тваринництво, яке потребує підтримки, бо це гарантія продовольчої безпеки країни, а також робочі місця і соціальна стабільність на селі. Третій – вироблення енергії з альтернативних джерел – агросировини. За словами Міністра, в України в цій галузі є великий потенціал для зросту. Віталій Коваль підкреслив, що треба створити умови для того,  щоб аграрії інвестували у вироблення електроенергії.

Міністр агрополітики Віталій Коваль також подякував фермерам та аграріям за їхню працю у надзвичайно важких умовах. 

Джерело: AR

Читайте також