Головна Агросектор Для виробництва меду необхідна синергія пасічників, агровиробників та органів місцевого самоврядування

Для виробництва меду необхідна синергія пасічників, агровиробників та органів місцевого самоврядування

by host

Головний рецепт успіху для подальшого розвитку українського бджільництва – це синергія між пасічниками, аграріями і органами місцевого самоврядування. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький наголосив під час відкриття Медового форуму у Полтавському державному аграрному університеті.

«Україна – одна з лідерів експорту меду в світі, в тому числі до країн Європейського Союзу. А це є підтвердженням якості і безпечності нашої продукції. Тому ми можемо ділитись власним досвідом, в тому числі і на міжнародному рівні. А близько 400 тис. пасічників в Україні – це дуже велике професійне коло, яке має багато досягнень, і потребує постійного самовдосконалення і навчання, щоб до нього долучалось молоде покоління», – додав в.о. міністра.

Тарас Висоцький побажав учасникам Медового форуму продуктивної роботи. Він також  зауважив, що Міністерство аграрної політики та продовольства України після звернень пасічників підготувало зміни до Указу Президента України про перенесення Дня пасічника на 1 серпня, згідно з оновленим церковним календарем. Адже саме в день в Україні тепер відзначають Маковія або Медовий Спас.

Джерело: Аграрні новини

Читайте також