Головна Важливе Депутатові Тищенку повідомили про підозру через події в Дніпрі – ДБР

Депутатові Тищенку повідомили про підозру через події в Дніпрі – ДБР

by host

Генеральний прокурор України за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомив про підозру народному депутатові України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, повідомила 25 червня пресслужба ДБР.

У бюро уточнили, що депутатові повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого.

«20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу і завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб і з застосуванням фізичної сили і спецзасобів», – йдеться в повідомленні.

Тищенко повідомлення ДБР поки не коментував.

Читайте також: Сутичка в Дніпрі: у Kraken підтвердили, що постраждалий служив у підрозділі

Минулого тижня соцмережами поширилося відео з Дніпра: на ньому люди у балаклавах застосували силу до чоловіка, який гуляв з дитячим візочком і зробив зауваження супроводу депутата.

Згодом з’ясували, що то була охорона нардепа-мажоритарника, виключеного з фракції «Слуга народу», Миколи Тищенка. Він теж фігурує на відео. А чоловік, якого вони закували в кайданки– ветеран підрозділу Kraken Дмитро Павлов. Поліція відкрила два кримінальних провадження: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконного позбавлення волі.

Сам Тищенко у соцмережах пояснив ситуацію тим, що нібито «військовий напав на поліцейських».

Читайте також